Surf ing Nazaré, ibukutha gelombang paling gedhe ing donya.

Juni 25, 2020

Surf ing Nazaré

Portugal temtunipun negara sing nduwe akeh internasional kanggo gastronomi sing apik, kanggo macem-macem budaya, sejarahé ... nanging uga nduwe gelombang sing paling gedhe ing donya!

Khusus ing pesisir pesisir ing Nazaré, ing sisih kulon Portugal, gelombang sing paling nggumunake kabeh wis direkam, sing dadi kanggo ngetrenake minat petualangan para pelancar ing saindenging jagad. Lan ora ana sangsi babagan iki: gelombang sing paling gedhe ing jagad dunia ing Nazaré! Yen sampeyan wis seneng olahraga surfing lan petualangan petualangan, sampeyan ora bakal ngrasakake kesempatan kanggo ngunjungi kanthi paling apik babagan iki titik Portugis, lan gabung karo pengalaman surfing gelombang sing paling tantangan ing kabeh.

Surf ing Nazaré

Brasil Rodrigo Koxa Dheweke minangka salah sawijining sing nyetel rekor pungkasan, ing pesisir pantai Nazaré ing taun 2017, nalika dheweke sukses ngluncur gelombang sing ora ana luwih saka 24,38 m, lan ngrampungake rekor 23,7m sing disetel Amerika. Garrett McNamara ing 2011, uga surfing ing kutha iki.

Nanging apa sing ndadekake titik geografis iki khusus dibandhingake liyane?

Kaping pisanan, kudu dielingake yen Nazaré minangka salah sawijining lokasi sing paling apik lan multikultur ing Portugal lan Eropa, lan sanajan ora duwe fame manawa kutha liyane ing negara kasebut, kanggo kita minangka mandeg wajib kanggo sampeyan kanthi tenanan. Budaya Portugis lan urip pas ngadhepi Mekkah iki sing entuk fame internasional.

Nazaré minangka papan pertemuan kanggo para wisatawan saka saindenging jagad, sing nalika teka nemoni kutha pesisir sing kebak urip, kanthi pesisir sing apik lan kegiatan sing apik sing bisa uga ambegan lan budaya. Kabeh sing sampeyan deleng ing lokasi iki, saka pesisir menyang pesisir, wis pirang-pirang taun lan pirang-pirang taun, lan mirsani tangane pisanan kaya lelungan bali ing wektu sing luwih apik.

Kajaba iku, minangka lokasi sing apik kanggo wong-wong sing ngunjungi Portugal, amarga cedhak banget karo kutha-kutha utama, nanging sacara signifikan luwih murah.

Panorama ing Nazaré pancen apik banget. Sabanjure ing tutuk kali Alcobaça lan tekan Gedung Nazaré sing misuwur, sampeyan bisa ndeleng pembukaan pesisir pesisir biru sing apik, sing digabung karo ijo gunung sing lurung-lurung lan wilayah mancing ing antarane ombak gedhe sing nyembur ing pesisir. Pancen pancen tontonan alam.

Lan ana uga sing ana kanggo kabeh tujuan ing panggonan iki, sing ora kurang turis tinimbang liyane. Kutha Nazaré nampi ewu turis tahunan, ing antarané ana akeh sufistas sing disiapake kanggo ngulandara paling gedhe ing urip.

Nazaré ora pati gedhe, nanging kita ora ngapusi nalika ujar yen cedhak karo kutha-kutha utama. Kita nemokake dumunung ing 120km sisih lor Lisbon lan 215 km sisih kidul Porto. Nduwe sekitar 10.000 pedunung lan bisa mlaku kanthi tliti kanthi tliti, nalika menikmati setelan sing apik lan mujur pesisir, restoran, toko, lan uga nduwe minat budaya.

Bisa uga tetep dadi tradhisi budaya kanthi apik, nanging amarga wis entuk turis, Nazaré wis modern lan seneng tresna karo para pengunjung, utamane kanggo katenangan lan katentreman sing kudu diluwari para pelancong kanggo mbuwang awake dhewe saka kesibukan saben dinane. wis tekan Mekah surfing iki.

Nazaré pancen kasusun saka siji pantai ing pinggir pesisir, dipérang dadi cilik pantai kanthi mlaku-mlaku dawa sing nyawiji kabeh, kanthi wedhi sing jelas saka pungkasan nganti pungkasan sing dazzle kanthi iwak tanpa terbatas (mackerel jaran, gurita, sardine) ing srengenge, khas banget saka wilayah kasebut, uga toko / kekayaan sing paling klasik pantai pantai belang verticalyaiku, nggawe lingkungan pesisir sing luar biasa.

Kabeh papan budaya lan khusus wilayah iki digabung karo harapan olahraga ing lokasi iki sing nyawiji para peselancar (utamane ing mangsa salju) supaya ora mung Nazaré minangka tujuan turis, nanging minangka titik pertemuan kanggo sinau, nyekseni, ngujo lan ngadhepi gelombang sing paling gedhe lan sengit sing ditawakake jagad iki.

Surf ing Nazaré

KANGGO MODAL ING WANG GIANT

Ya, apa kita wis nrésnani kowe?

Ora ana sing ngelingake manawa desa mancing iki bakal dadi lokasi sing cocog kanggo pambentukan pencakar langit banyu sing sejati: ombak sing paling ekstrem sing wis dilayari para peselancar lan sing akeh nuduhake tantangan paling gedhe kanggo "lulusan Minangka surfer.

Lan ora ana sing ngelingake yen kita bakal bisa nyaksian kekuwatan kaya sing kita deleng ing Nazaré, Portugal, ing tangan para peselancaran sing wani. Iki tes fisik lan psikologis sing bener-bener kanggo para peselancar ahli - sing kanthi asor ngetrapake awake dhewe supaya bisa ngrusak kekuwatan alam, sing kabeh ora lengkap. Dheweke ora nyelehake olahraga sing nemen kanggo apa-apa!

Ing surfing Mekah sing esem Nazaré

Nazaré ora bakal nguciwani sampeyan kanthi langit biru, lan cahya sing apik banget lan kuat saka Samudra Atlantik, nanging nalika nyedhaki ombak gedhe, segara sing kuwat dirasakake, lan swasana sing meh dereng wangi lan asin digawe. Apa-apa sing luwih narik kawigaten para pelancar profesional ing jaman kita!

Ing wilayah kasebut, estetika surfer mrentah, amarga kasunyatane wis dadi papan patemon kanggo wong-wong sing nglatih olahraga sing ekstrem iki. Tujune tujuan ana, lan dheweke arep ngarahake uji coba.

Nazaré nglumpukake paselancar ing musim salju, ngenteni gelombang sing paling disenengi kanggo praktik olahraga sing nemen iki. Wiwit wulan Nopémber wiwit ngisi penggemar surfing, lan uga wektu nalika Big Wave World Tour dumadi sing ngrameke acara lan kompetisi ing papan iki lan lokasi liyane ing gelombang gedhe ing saindenging jagad.

Nazaré mesthi pantes dadi Mekkah sing luwih dhuwur. Nanging apa asal saka kabeh iki? Saka endi ombak raksasa ing Nazaré saka?

Surf ing Nazaré

ING ISU KANGGO UNTUK KANGGO WANG TUNGGU ING NGENTANG ING NAZARE

"Kesalahan" dumunung ing El Cañón de Nazaré, guwa paling jero ing pesisir Eropa. Lan manawa lokasi geografis ing pesisir iki ing Portugal minangka sebab kenapa ombak gergasi kaya sing diprodhuksi kanthi jarak ing Samodra Atlantik lan break ing Nazaré.

Iki kedadeyan, amarga kasunyatane ana gon ing wilayah kasebut (canyon Nazaré) sing tenggelam ing jero segara, sing bisa dingerteni yaiku 230km kanthi ambane antara 50 nganti 5000 meter.

Sanajan canyon minangka bagean rumus, sejarah gelombang iki asale saka rong sisi: pantai Nazaré lan pesisir Lor (rak kontinental). Loro-lorone duwe macem-macem karakteristik sing nggabungake kedadeyan.

Fenomena kasebut kaya ing ngisor iki: Gelombang sing mindhah ing Care Nazaré ora kelangan kacepetan lan ngganti arah amarga ambane, nanging banjur beton benua luwih cethek, lan ombak sing ngliwati terus. kelangan kacepetan tanpa ngganti arah kasebut.

Genius kasebut kedadeyan ing ngarep Mercusuar Nazaré udakara 200m saka pesisir, ing endi gelombang loro bebarengan lan ngasilake puncak banyu sing luar biasa. Ing kunjungan sampeyan bisa ndeleng sihir saka ing Mercusuar, utawa saka Miradouro de Suberco, sing menehi tampilan panorama pesisir kabeh.

Kanggo nemokake awake dhewe ing kutha Nazaré, kita bisa ngringkes manawa saiki kidul lelungan saka Praia do Norte sekaligus loro jinis gelombang (lelungan kanthi kacepetan lan ambane beda) ing cedhak Cape.

Mangkene carane utang kabeh kanggo kombinasi faktor iklim, lingkungan lan alam sing kedadeyan ing lokasi iki lan saiki pesisir, sing (ringkesan) ditemokake kanthi beda ing jero ruangan canyon lan rak kontinental. nggawe lingkungan geografis sing sampurna kanggo mbentuk gelombang super kasebut, sing bisa nganti luwih saka 30 meter.

Gelombang jinis iki sing narik kawigaten para pelancar, gelombang paling gedhe ing saindenging jagad.

Surf ing Nazaré

INGKAP KEJALANGAN MUDAH ING NAZARÉ

Nazaré minangka papan sing luar biasa kanggo ngunjungi, apa sampeyan luwih murah, penggemar surfing utawa mung turis ing Portugal.

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, yaiku lokasi sing bisa fungsine dadi pusat utama kanggo ngunjungi kutha lan kutha liyane ing saindenging kutha kayata Leira, Fátima, Alcobaça, Batalha ... lan iku saka Nazaré menyang Porto, sampeyan bakal nandur modal ing perjalanan mung siji jam setengah, lan saka Lisbon padha. Dadi kesempatan sing apik kanggo njupuk kauntungan saka gastronomi, budaya, ombak sing apik lan regane sing murah, supaya bisa dadi wiwitan kanggo wisata ing papan liya sing luar biasa ing Portugal.

Dina ing desa mancing Nazaré kalem lan penake. Yen sampeyan mlaku-mlaku liwat lurung-lurung sing ditekani terus ana gandane iwak panggang, lan sampeyan krungu swara saka ombak ing kadohan sampeyan wis muni.

Pesisir ing pesareyané Nazaré katon apik banget karo pasir sing alus, nanging bener yèn banyu sing ana ing pantai lagi adhem, sanajan nalika musim panas. Sanajan kabeh bagean cilik saka pantai sing padha sing nduwe kilometer setengah saka Cape Sitio menyang pelabuhan mancing ing sisih kidul. Sawetara pantai duwe aren sing bisa dadi kuwat, saéngga ora umum bakal nyekel penyelamat sing terlatih; rekomendasi kasebut yaiku supaya mesthi nggawe panentu.

Nanging kasunyatane, kabeh pancen apik, lan sing paling apik yaiku dheweke nawakake kabeh jinis kegiatan olahraga banyu kaya Kayaks, ski banyu, kolam, lan liya-liyane.

Surf ing Nazaré

TOURISM IN NAZARÉ

Cabo Singa / Pengepungan Nazaré

Ngelingi saiki minangka salah sawijining tetanggan sing paling apik ing Portugal, lan Villa de Nazaré, sing ana ing ndhuwur Monte Sitio. Nawakake pandjenengan pemandangan sing apik ing pesisir. Minangka titik sing menarik kanggo sejarah sing didhisiki, sing ngemot utamane saka jamaah gedhe sing rampung ing pasamuan Nuestra Señora de Nazaré, sing uga dadi tokoh sing apik kanggo para warga.

Kasunyatane, yen ngunjungi tanggal 8 September, sampeyan bisa ngrayakake pesta, uga, Nossa Senhora da Nazaré.Dina iki, ewu jamaah ngunjungi kutha iki kanggo ngrayakake urip lan keajaiban Fuas Roupinho ing taun 1182. Kajaba prayaan iki, sampeyan uga bisa dadi bagian saka "Nazaré en Fiesta", acara 10 dina taunan khusus kanggo gastronomi, kerajinan, budaya lan hiburan.

Pantai Norte (Praia do Norte)

Ing sisih lor Cape Sítio kita nemokake Praia do Norte, salah sawijining sing paling gedhe ing Nazaré. Pante iki pancen apik amarga lingkungane lan landskap alam sing diwenehake, dikubengi dunes (Dunas de Aguieira) lan alas pinus, nanging sejatine ombak gedhe sing nggawe dheweke misuwur sacara internasional. Kajaba iku, panggonane dadi tujuan sing apik kanggo nglatih olahraga olahraga uga surfing, lan uga bisa nyenengake dina seneng-seneng ing Taman Air Norpark.

Pantai Nazaré

Mula diarani pantai Banhos, Pantai Nazaré ditemokake ing teluk pesisir Praia da Nazaré. Pantai kutha ing kabeh, lan wis Integrasi menyang pusat kutha kutha. Iku pantai sing ayu, nanging ngeculake ombak sing kuat, cocog kanggo surfing, nglangi lan bodyboarding.

Pantai Salgado

Kidul Nazaré kita nemokake Playa do Salgado, uga minangka salah sawijining pesisir sing paling disaranake kanggo ngunjungi perjalanan sampeyan ing kutha iki, ing Famalicão, Nazaré. Wilayah kidul nduwe wilayah watu sing apik banget dening para penyelam lan nelayan. Kajaba iku, ing Sierra de Pescaría lan pantai dhewe nggawa papan sing cocog kanggo olahraga olahraga petualangan ing njaban omah lan sesambungan karo kaendahan alam lan landskap, umpamane paragliding.

Babagan gastronomi Nazarene

Gastronomically ngomong, Nazaré ditondoi karo iwak lan kerang kanthi macem-macem spesies lan busana. Kasunyatane yaiku sajian sing ditawakake pancen enak, adhedhasar resep tradisional saka wilayah sing ana Caldeirada, yaiku kasusun saka endhog sing nduwe macem-macem jinis iwak.

Dadi disiapake mangan iwak! Sampeyan uga mesthi bakal nemokake kertu ing restoran lan macem-macem sing enak ing Nazaré kanthi piring kayata Massa de Peixe, Acorda de Mariscos, Cataplana de Peixe, lan kabeh jinis iwak panggang utawa panggang seger, uga nasi karo panganan laut, panganan, sup , sardine bakar, sausages, kod lan liya-liyane, khas banget ing wilayah kasebut.

Pancen uga panganan cuci mulut bisa njupuk iwak! Sampeyan wis nyoba Sardinhas Manisan? Ya, papan iki cocog kanggo nyoba panganan sing beda lan asli, kayata Nazarenes lan Támares lan Bal sing misuwur Berlim

Pangatusan iwak A klasik ing Nazaré!

Kita wis kasebut sadurunge, nanging sejatine, yen kita ora bisa tetep tanpa ngomong babagan liya babagan pengeringan iwak tradisional sing sampeyan alami nalika ngunjungi Nazaré, Portugal. Sampeyan ndeleng dhewe kanthi mripat dhewe nalika ngliwati pesisir, sing katon kaya pameran museum, pengalaman sing beda. Sanajan sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan budaya iki ana musium ing wilayah sing bisa dibukak kayata La Casa / Museo del Pescador utawa Museum nindakake Peixe Seco. Kajaba iku, ana Dr. Joaquim Manso Ethnographic lan Museum Arkeologi, Museo da Nazaré, sing uga kepenak yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan sejarah kutha iki.

Surf ing Nazaré

NAZARÉ: UP, BISA lan ING KENARI

Yen sampeyan bisa nggambarake kanthi nggunakake wilayah sing dhuwur, wilayah sing kurang, banjur amarga kanthi visual mula saka siji menyang sisih liyane ing pinggir pesisir, saka mburi nganti pungkasan, sing ndadekake plancongan lan nyenengake kanggo navigasi kutha.

Sisih ndhuwur sisih ndhuwur yaiku sing paling asli lan paling tuwa. Sampeyan bisa ngakses funikular 100m kanthi rega mung 1, pengalaman sing ana ing awake dhewe, kanggo tampilan sing apik lan kanggo ngunjungi lingkungan Sekit sing apik. Ing sisih ndhuwur sampeyan bakal nemokake Sanctuaries of Our Lady of Nazaré, mlebu Benteng San Miguel, Mirador de Suberco lan Faro de Nazaré sing menehi tampilan sing apik kaya sing wis kasebut sadurunge. Sisih ngisor kanggo omah bagean kasebut lan wates ing pesisir ing kutha, omah, lan umume restoran. Ing kene sampeyan bakal nemokake akeh macem-macem hotel, saka sing paling mewah nganti paling toko, toko souvenir, lurung-lurung cilik, distrik mancing, plabuhan Da Praia, pasar lan liya-liyane. Sampeyan uga bisa milih tetep ing apartemen sing disusun kanggo loro ing sisih ngisor lan ing sisih ndhuwur kanggo manggon pengalaman cedhak karo kutha.

Surf ing NazaréMuni apik tenan? Kutha pesisir sing diarani tenang lan tenang nanging ing alam kasebut, ana segara alam bébas sing katon dirancang khusus kanggo surfing. Tanpa mangu sing ngunjungi Nazaré ngerti adat lan tradhisi, gastronomi, rakyat, sejarah, pantai lan ombak sing gedhe. Pengalaman ngunjungi kutha sing apik tenan iki, mula wiwit rampung, lan saka ndhuwur. Aja lali karo kabeh pengalaman sing ditawakake kutha ing pesisir Nazaré!


Ninggalake komentar

Komentar bakal disetujoni sadurunge ditampilake.

Publications sing gegandhengan

Ski ing Colorado: tinjauan musim sing paling apik
Ski ing Colorado: tinjauan musim sing paling apik
Nalika kita mikir ing Colorado, ski iku pisanan sing dipikirake ... Lan kenapa ora? Mustahil ora bisa digandhengake karo siji liyane! Pegunungan sing lega lan bokor alami kayane
maca liyane
Jelajahi Helsinki: Petualangan, budaya lan istirahat ing Finland!
Jelajahi Helsinki: Petualangan, budaya lan istirahat ing Finland!
Kutha kosmopolitan sing dienggoni ing pesisir Baltic ditetepake dadi tenang lan kebak ilmu lan ilmu. Pusat lan kabeh sudhut Helsinki inspirasi sejarah, kasugihan ar
maca liyane
Elqui Valley: Lelungan menyang Chili sing ora bisa sampeyan kantun!
Elqui Valley: Lelungan menyang Chili sing ora bisa sampeyan kantun!
Dumunung ing wilayah Coquimbo, sisih kulon La Serena, kita nemokake Lembah Elqui, salah sawijining lokasi alam sing paling apik lan apik ing kabeh negara, lan uga ing Amerika Kidul.
maca liyane
Menek Yosemite
Menek Yosemite
Klompok pendakian - saka pengalaman lan reputasi - ngerti banget iki ... menek ing Yosemite pancen apik tenan! Lokasi iki dianggep minangka Mekah kanggo pendaki rock paling apik ing saindenging jagad.
maca liyane
Paragliding ing Pokhara: mabur ing tengah Nepal
Paragliding ing Pokhara: mabur ing tengah Nepal
Yen sampeyan mikir babagan paragliding, Pokhara minangka salah sawijining panggonan sing paling apik. Kutha iki, uga diarani "gapura menyang Annapurnas" (rute sing populer liwat Himalaya), yaiku
maca liyane
Lelungan menyang Brisbane ing Australia
Lelungan menyang Brisbane ing Australia
Petualangan Australia sing sejatine ora bisa kejawab! Yen sampeyan durung ngunjungi ibukutha negara Queensland ing Australia, iki minangka wektu sing apik kanggo nambahake menyang dhaptar perjalanan mbesuk. Lungguh
maca liyane
Angkor Wat lan candhi-candhi sing ilang ing Kamboja
Angkor Wat lan candhi-candhi sing ilang ing Kamboja
Angkor Wat lan candhi-candhi sing ilang ing Kamboja: Temokake bangunan Hindu sing apik banget ing Kekaisaran Khmer. Sampeyan bisa uga eling karo candhi sing dadi setting kanggo film 'Lara Croft:
maca liyane