Kilian Jornet Burgada: Biografi saka superman

Juni 25, 2020

Biografi Kilian Jornet Burgada

Kilian Jornet wis dadi legenda mendaki sawetara taun kepungkur. Usul, keprigelan olahraga lan sejarah prestasi dheweke ndadekake dheweke dadi pelari gunung sing paling apik ing jagad iki uga minangka simbol kekaguman.

"Aku netepake aku minangka kekasih gunung. Aku seneng karo kompetisi, nanging kanggo kula olahraga minangka cara kanggo nemokake wilayah lanskap, internal lan eksternal. "Ujare Kilian nalika takon sethithik babagan awake dhewe.

Wiwit jaman enom, Kilian wis ngrasakake jinis magnetisme menyang gunung, lan kabeh sing dibutuhake: mendaki, puncak, teknik, kebebasan lan keturunan, mung mlaku lan cepet kaya dheweke ngerti kepiye. Wong cilik sing wis ngerti carane ngatasi kabeh tantangan ing perang nglawan alam lan ing perang kanggo nemokake maknane urip, sing ing pungkasan dina dheweke nemokake dheweke ana ing ndhuwur.

Mangkono wiwit crita superman Catalan iki sing ora mbedakake antarane rock, salju utawa kerikil, lan sing wis ngatasi akeh tantangan kaya ngene nuli ucul saka jagad iki!

Biografi Kilian Jornet Burgada

KANGGO ING TAMPILAN NATO

Bayangake bocah lanang cilik sing lagi telung taun mlaku nganggo salju tanpa salju kaya ana ing sesanti dheweke ngerti yen nasibe bakal ditemokake.

Yen diteliti kanthi jero sejarah saka penghasilane ringkes iki, kita ngerti yen Kilian ora tau dadi bocah "normal", sanajan ibune dhewe mula mikir yen sifat eksplorasi iki. Nanging, apa bocah sing minggat 'telung ewu' sing umur telung taun?

"Aku urip nalika bocah cilik minangka wektu kanggo nemokake, njelajah lan sinau akeh," ujare gunung, pelaut gunung lan pemain profesional. Kajaba iku, dheweke njamin wong tuwane menehi kabeh alat lan dhukungan kanggo nggayuh tujuane wiwit umure luwih awal.

Lan bisa uga pengaruh pangarsa wong tuwane Eduard Jornet (pandhuan gunung lan pengawal pangungsian Cap de Rec, ing Idledan Pyrenees) lan Núria Burgada (guru olahraga gunung) duwe sesambungan karo kabeh persamaan iki . Mesthi ora bisa ditolak yen karakter petualange asale wiwit lair.

Lan ora ngenteni suwe kanggo nggayuh kekarepan alam, mendaki lan gunung. Ing yuswa 5 taun, dheweke ngasta gelar Pico Aneto (puncak Pyrenees, Tuca d'Aneto) lan setaun sawise dheweke entuk 'patang ewu' pisanan sawise munggah ing Breithorn ing Alps Italia lan Swiss. Mesthi iki prodigy pendak bakal nggumunake sawise urip lan isih urip.

Biografi Kilian Jornet Burgada

Ing umur 13 taun, Kilian tekan puncak ing uripe. Pendakian wis dadi bagean saka dheweke, lan kekarepan dheweke supaya luwih gedhe saben dina saya mundhak.

"Dheweke wis pirang-pirang taun nalika aku krasa aneh," ujare gunung gunung, sing mandheg nalika iki nalika isih enom, dheweke ora nemoni awake dhewe ing konteks liyane sing ora urusan karo menek; Aku mung nemokake papan sing kepenak ing gunung.

Malah manawa Kilian dhewe ngerti apa sing kedadeyane:

"Aku rumangsa manawa prekara-prekara sing dakkarepake, yaiku perkara sing ora dingerteni. Aku rumangsa sepuh, panggung nalika wong pengin ngelawan: dheweke pengin duwe kanca lan hubungane. "

Untunge, wektu iki bertepatan karo kunjungan menyang Pusat Teknik Ski Mountain Catalan bebarengan karo gunung gunung Jordi Cañals (peserta ing ekspedisi Catalan sing pertama menyang Everest ing taun 1985), sing dadi pelatih lan manajer olahraga pisanan. Ing kana dheweke bisa nyalurake kabeh energi lan bakat kasebut, lan fokus ing olahraga, climbing lan ski gunung.

Lan sanajan umur sing diijinake melu ing praktik kasebut paling sethithik 14 taun, ora bisa ditolak manawa Killian Jornet sing wis dikonfirmasi, sing wani lan ahli 13 taun iki dadi calon sing apik kanggo mlebu ing Pusat, mula dheweke ngidini dheweke mlebu sanajan ana umur.

Iki minangka kesempatan sing apik kanggo Kilian enom kanggo ngarahake semangate supaya bisa menek lan fokus ing disiplin olahraga tinimbang nggunakake bakat minangka metode sepi. Lan dheweke nindakake kasebut, nggawe kanca kanca kanthi kapentingan dhewe, lan nggawe semangat iki gaya urip lan karir profesional.

Pancen wektu nalika dheweke ora kurang motivasi utawa kurang kapentingan, amarga ing kabeh emosi lan tenaga kasebut tiba. Sajrone pirang-pirang taun, dheweke luwih gedhe lan ngiyatake fitness kanthi standar pucuk sing paling dhuwur kayata gunung sing paling dhuwur ing donya: Everest.

Biografi Kilian Jornet Burgada

SUMMIT PALING GANTI PENTING

Sing sejatine gunung kasebut wis nyawisake kabeh uripe kanggo wektu iki. Lan Killian dhewe negesake manawa persiapan kanggo Everest diwiwiti kanthi tepat ing umur telung taun, nalika dheweke wiwit minggah ing gunung kanggo menek lan sepur, amarga pancen alami, amarga asalé saka jiwa.

Crita kasebut ngandhani lan cara kasebut: Kilian minggah Everest kaping pindho, gunung paling dhuwur lan paling mbebayani ing donya, kurang saka seminggu, tanpa tali, tanpa oksigen, tanpa Sherpas, tanpa mangu.

Iki ngrampungake Everest sapisanan sajrone jam awal Mei 21-22, 2017 sajrone 26 jam, munggahake sisih Lor saka Camp Base.

Ing 27 Mei taun sing padha, 5 dina mengko, dheweke bali ing sisih ndhuwur ing Everest ing upaya kaping pindho kanggo ngatasi awake dhewe. Kilian Jornet minggah gunung paling gedhe ing saindenging jagad (kanggo kaloro ing seminggu) sajrone 17 jam.

Momentum sing apik banget. Dheweke minangka wong sing durung nate urip, lan dheweke ora bakal miwiti ngadhepi tantangan sing paling penting sing wis diusulake nganti saiki.

Jornet bubar ngrayakake telung taun wiwit nggayuh pendhak kaping pindho menyang Everest kanthi #MayToEverest lan sesi zum virtual kanthi 10 saka pengikute. Cara sing luwih apik kanggo ngrayakake tinimbang karo para penggemar!

Biografi Kilian Jornet Burgada

PENCAPAIAN LAN KELULITAN KILIAN JORNET

Kilian resmi diwiwiti minangka skier ing taun 1999 ing moditas salib negara, lan melu Piala Spanyol ing 2000 ing balapan La Molina.

Ing taun 2003, dheweke dadi anggota paling enom saka tim ski gunung nasional Spanyol, sing dadi prestasi sawise sukses internasional.

Ing taun 2007, dheweke mlebu jagad iki, nuduhake keterampilan sing luwih apik lan cepet ing disiplin iki, mesthi nganggo gaya unik lan terang dhewe.

Ing taun 2008, 2009 lan 2010, dheweke menang telung judhul jagad, kanthi nggawa medali emas ing Ultra-Trail du Mont-Blanc, lan ngrilis rekor ing taun 2008 kanthi 21 jam kanthi rute 166km lan setitik 9400m.

Kajaba iku, dheweke dadi juara juara ing Kejuaraan Ski Dunia ing mode balapan Vertical, njupuk medali emas ing taun 2009 lan 2010.

Kabeh, Kilian Jornet menang 14 medali ing Kejuaraan Ski Mountain Mountain antarane 2008 - 2017, saliyane 8 medali ing Kejuaraan Ski Gunung Eropa antara taun 2009 - 2018.

Dheweke layak entuk 4 medali ing World Skyrunning Championship antarane 2010 - 2018 lan dadi juara World Skyrunning Series berturut-turut ing 2007, 2008, 2009, lan uga ing taun 2012, 2013 lan 2014. Kajaba iku, dheweke entuk 3 medali ing Kejuaraan Skyrunning Eropa antarane 2008 - 2013.

Lan sukses ora mandheg ing kana! Kilian dadi juara saka World Running World Series taun 2012, 2013 lan 2014, lan dadi juara saka Kilometer World Series Vertical ing taun 2014.

Dheweke ora ana wong sing seneng kompetisi, sing seneng main olahraga lan sing urip dadi gaya urip lan karir profesional.

Biografi Kilian Jornet Burgada

Kajaba iku, Kilian nambahake cathetan akeh lan nggumunake sajrone karier, ditondoi kanthi nggawa peralatan lan peralatan minimal sing ditindakake kanthi lakune.

  • 2009: Rekam Tahoe Rim Trail, ing California lan Nevada, kanthi 38 jam 32 menit. Balapan ana 265 kilometer lan ana bedane 8000 meter positif.
  • 2010: Cathetan Transpirinenca, saka Fuenterrabía menyang Llansá, ing 8 dina. Balapan kasusun saka 700 kilometer.
  • 2013: Cathet kacepetan pendakian lan keturunan Matterhorn saka kutha Breuil-Cervinia dening rabung Singa sajrone 2 jam 52 menit lan 2 detik. Kajaba iku, tekan ing ascend Chamonix-Mont Blanc lan keturunan ing 4 jam 57 menit.
  • 2017: Base Camp Record - Everest ing 17 jam.
  • 2018: Rekam Babak Bob Graham, rute meh 106 km lan 8200 m bathi gain eleh positif, ing 12 jam 52 menit.

Biografi Kilian Jornet Burgada

SUKU KANGGO

Kanggo Killian, 2006 minangka salah sawijining taun sing paling apik, nalika dheweke ana ing kahanan fisik sing optimal. Sanajan dheweke minangka SMP, dheweke wis menangake Agustí Roc, lan dheweke dadi juara donya ing gunung ski. Nanging, sadurunge miwiti musim liwat Puigcerdá, dheweke ngalami kacilakan nalika nyuda lutut nyuda.

Para dhokter ngendika manawa dheweke bisa urip normal, nanging ora gampang kanggo mbalekake kondhisi kanggo nuntun gaya urip sing ekstrem sing wis biasa. Nanging Killian ora depresi karo kasunyatan kasebut, lan malah ngupayakake saben dina kanggo ngleksanani lan nguatake lutut, lan ora ngidini supaya bisa mengaruhi karier lan semangat.

Iki mesthi dadi wektu terapi lan istirahat kanggo Killian, nanging uga kesempatan sing sampurna kanggo sinau lan maca. Ing wektu kasebut, Killian ora mandheg ndeleng teks babagan fognognomi lan teknik olahraga manungsa, nggambarake minat sing luwih diwasa babagan disiplin olahraga lan kahanan sadar babagan dheweke, lan apa sing dikarepake bisa ditindakake sajrone isih urip.

"Aku nulis dhaptar kabeh balapan sing pengin aku melu .... balapan sing sedina kepengin menang, kaya dhaptar impen remaja ”

Lan sampeyan bakal ngerti, siji-siji, dheweke ngalahake lan menang saben usulan sing wis digawe ing dhaptar kasebut.

"Aku panginten dhaptar kasebut bakal nyabrang nalika wis tekan 40, 50 taun ... Lan nalika umure rong puluh taun, iku minangka rasa sedhih tinimbang bungah, amarga sampeyan nemokake roso sepi lan sampeyan ujar, kerang, ora liya. "

Nalika semana, sedhih banget, nyerang nyawa Killian, nganti rumangsa tekanan media lan ora ngeling-eling media saingan, internalisasi kemasyhuran, lan kabeh sing dikepengini.

"Aku ora pengin bersaing maneh" panginten gunung Catalan, "Apa sing luwih gawe piala tinimbang sing apik".

Ing wektu kasebut, Killian takon babagan akibat sing kondhang: "Ora angel ndeleng awake minangka brahala, utawa mitos kanggo wong mung amarga aku cepet-cepet mlayu. Aku bisa dadi wong ala utawa penyalahgunaan, Nazi, tukang mateni, apa-apa, lan wong liya ora ngerti amarga dheweke ora ngerti apa-apa babagan aku. Aku rumangsa reged piye wae, kotor amarga kaget wong. Aku rumangsa reged amarga ketagihan, lan mula aku rumangsa kudu ngresiki awake dhewe, lan cara sing dakkarepake yaiku nindakake prekara sing ndadekke aku nyedhaki pati. "

Kilian banjur ngadhepi koyo sing kuwat banget sing nyerang sensasi: lemas lan tekanan banget, amarga dheweke ora weruh artine kekaguman wong liya, lan ora ngerti kepiye wong manca bisa nempel keagungan lan bakat kasebut tanpa ngerti dheweke.

Wonten ing gesangipun, mountaineer kedah ngatasi kesenenganipun kagem olahraga lan kompetisi, lan uga mboten seneng dipuncepeng ing media.

Killian susah, nanging ing pungkasan dheweke bali menyang gunung ngelingake yen iki sing menehi urip: njelajah gunung, mlaku-mlaku, "main".

"Ringkesan Pendhaftaran UripIku proyek sing ndadekke aku metu saka wektu sing sedhih. Kanggo ngrampungake kabeh impen sing diduweni nalika isih cilik ... "ujare gunung.

Dheweke uga kudu ngatasi mati idol lan kanca Stephane Brosse kanthi kacilakan, nalika padha munggah ing Montblanc bebarengan. Sawise dheweke nulis: "Gunung njupuk akeh perkara, nanging uga menehi kabeh sing dibutuhake kanggo ambegan."

Dheweke nemokake makna ing gunung ing babagan dheweke. Sanajan ngadhepi ora ngisin-isini, dheweke ngluwihi awake dhewe, lan ngetutake hawa nepsu sing nyebabake dheweke ngrusak kabeh kemenangan lan rekaman sing dipengeti saiki. Pungkasane, Killian ngerti sapa sing dadi pasangan urip dheweke yaiku Emelie Forsberg, sing bareng bisa nemokake stabilitas emosional nalika momongan saya nolak lan terus karir olahraga luwih motivasi, supaya luwih maju, lan nganti luwih dhuwur, saben wektu luwih cepet.

Biografi Kilian Jornet Burgada

SUMMIT ING Urip

Kilian digedhekake antarane gunung lan wong sing ambisius sing menehi inspirasi kanggo ngupayakake karir olahraga sing angel lan bisa ngatasi dalane menyang Everest. Ing Ringkesan gesang kawula, Jornet nyritakake babagan pirang-pirang film sing luwih jelas babagan rasa wedi, rasa sedhih lan kontroversi dheweke sajrone urip.

Ing proyek pribadi iki, sing ana gandhengane karo purisme lan minimalism gunung, gunung kasebut nuduhake 5 taun ing lelungan ing saindenging jagad, lan pengalaman ing pendhudhuk paling penting lan tantangan ing saindenging jagad iki.

Wiwitan lan produksi proyek iki ing gaya "bioskop verité"Ana sing penting sadurunge lan sawise kanggo mountaineer ing karir lan ing uripe.

Biografi Kilian Jornet BurgadaKilian lair kanggo nelukake gunung, lan kanggo nyipta kabeh. Manungsa pungkasan, dheweke kudu ngatasi wektu sing angel, nanging ora ana teknik dheweke, cita-cita, utawa semangat petualang. Tanpa mangu, dheweke minangka karakter sing nggumunake sing bakal mudhun ing sejarah amarga seneng banget, lan kanthi semangat kanggo nggayuh impen, apa wae biaya.


Ninggalake komentar

Komentar bakal disetujoni sadurunge ditampilake.

Publications sing gegandhengan

Michael Robinson: sugeng rawuh sanget
Michael Robinson: sugeng rawuh sanget
Apa ana wong Inggris sing kagum lan dikenal ing Spanyol? Katon angel, nanging Michael Robinson nggawe kemungkinan, kanthi karisma lan sih-rahmat sing narik perhatian kabeh para penyayang olahraga lan kita
maca liyane
Carlos Sainz Cenamor: 2020 Putri Penghargaan Asturias
Carlos Sainz Cenamor: 2020 Putri Penghargaan Asturias
Ing umur 58 taun, juara Rally kaping pindho, Carlos Sainz Cenamor, bubar dianugerahi gelar Pemandu WRC Paling apik lan wis dianugerahi kabeh penting
maca liyane
10 skater paling ayu lan berbakat ing Instagram
10 skater paling ayu lan berbakat ing Instagram
Bocah-bocah wadon Skater wis tambah akeh ing arena skateboard profesional kanggo bakat lan katrampilan sing apik. Wiwit diwiwiti ing California (AS) ing taun 60-an, disiplin iki wis ana
maca liyane
Edurne Pasaban mengeti ulang tahun kaping sepuluh saka penaklukan 14 wolung ewu
Edurne Pasaban mengeti ulang tahun kaping sepuluh saka penaklukan 14 wolung ewu
Wis 10 taun wiwit kita krungu kabeh kabar kepiye Edurne Pasaban ngaku manawa kamenangan bersejarah sing ora ana tandhingane. Ing wulan Mei 2010, pendaki Spanyol sing luar biasa bakal rampung
maca liyane